ابتكارى
مرحبا بك ايها الزائر الكريم نرجوا ان تكون فى تمام الصحة والعافية ونتمنى تسجيلك معنى فى المنتدى
ابتكارى
مرحبا بك ايها الزائر الكريم نرجوا ان تكون فى تمام الصحة والعافية ونتمنى تسجيلك معنى فى المنتدى
ابتكارى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


ابتكار ليل ونهار
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 انواع الاسماك وطريقه عملها

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
senoirita
مشرف عام
مشرف عام
senoirita


عدد المساهمات : 72
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/01/2011
العمر : 30

انواع الاسماك وطريقه عملها Empty
مُساهمةموضوع: انواع الاسماك وطريقه عملها   انواع الاسماك وطريقه عملها Emptyالثلاثاء أبريل 26, 2011 8:55 pm

اول طبق

السمك بالزيت والليمون

انواع الاسماك وطريقه عملها 934481358388861278

..المقادير:

-سمك منظف ومشقوق شق
صغير من البطن(أنا أستخدمت الدنيس)

-تتبيله
الثوم
واللي هستخدم منها فكذا وصفه وهي عباره عن(ثوم مدقوق+شطه ناشفه
حراقه+كمون+ملح+عصير
ليمونه)

-ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3
ليمونه"ممكن
أكتر لو تحبي"

-نص م ص كركم



..الطريقه:


انواع الاسماك وطريقه عملها 1102169028897331730

-تعمل
شقوق في السمكه من الخارج
..وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله
الثوم ثم تدهن بالكركم من
الخارج

-يرص السمك في صينيه ثم يضاف
له ملعقتين
من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار عاليه نوعا وبعد أن

يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير وهكذا ..ثم يحمر فالشوايه
ويقدم
مع أرز صياديه أو أرز أصفر..






الطبق
التانى




السمك الصيدية



انواع الاسماك وطريقه عملها 1089873544420734516

...المقادير:

-سمك
منظف ومقطع أجزاء بالعرض(أستخدمت القاروص)

-بصله متوسطه
- ربع ك عصير طماطم(أكلتي
لفردين فقط)

-ليمونه
-ملح

وكمون وشطه


..الطريقه:

-تحمر
البصله
فالزيت حتي تتحول للون البني(مش تتحرق يعنيلأن في ناس بتحرقها
فعلا وده
طبعا غلط)

-ترفع البصله من الزيت وتوضع
في الخلاط ويضاف لها كوب
ماء وتضرب

-تصب مره أخري
في أناء التحمير ويضاف لها عصير
الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه
خفيفه

-تترك تغلي علي
النار وعندما يثقل قوامها
يضاف السمك ويترك لينضج




الطبق

الثالث


السمك السنجارى


انواع الاسماك وطريقه عملها 4826372961686611457


..المقادير:

- سمك منظف (أستخدمت البوري)وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك
فقمت
بشق بعضهم طوليا من الرأس "كنت كلتها فـاسكندريه وعجبتني وشفت أم
شادي الله
يبارك فيها عملتها فالمنتدي" وطريقه تانيه وهي اللي كنت
بعملها قبل كده
كنت بنظف السمك من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق فبطن
السمكه

-طماطم
وبصل مقطع مكعبات

-تتبيله
الثوم

-عصير ليمون

..الطريقه
:


-يدهن السمك المشوق بتتبيله الثوم
والغير
مشقوق يتبل من الداخل

-يرص خليط البصل واالطماطم علي

السمك ويحشي ببطن السمكه الغير مشقوق

-يرص في
صينيه مدهونه زيت
ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع علي نار أو
يدخل الفرن ويحمر




الطبق الرابع


السمك
المشوى

انواع الاسماك وطريقه عملها 83230778289287906

..المقادير :

-سمك
بوري أو أي نوع تفضليه

-رده
(نخاله الدقيق)

-ملح
وليمون وشطه يرش بهم السمك
بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه
الماء للتبيله


..الطريقه:

-يرش السمك
بالرده
ويرفع علي صاج ساخن أو يدخل الفرن ( وأنا بشويه فالفرن علشان كده مش

بعرف أصور الخطوات)

-يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار
حتي يجف
ماؤه لو حجم السمك كبير

-يخرج من الفرن
ويرش فورا بالملح
والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا






الطبق

الخامس

السمك المقلى




[center]
انواع الاسماك وطريقه عملها Wol_errorهذه
الصورة
بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي
778x519
الابعاد 67KB.



انواع الاسماك وطريقه عملها 10664492861560348664





طبعا
ماشاء الله كل الناس عارفه طريقته بس ساعات ناس بتسأل
بالتحديد عن الطريقه
الدمياطي ودي طريقتي أنا شخصيا ويارب تعجبكو

[center]

..المقادير:

-كميه
سمك حسب العدد(أستخدمت سمك موسي)

-تتبيله
الثوم

-زيت
للقلي

-دقيق
للتغطيه مضاف له بيكنج بودر


..الطريقه:

-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل ثم يغطي بالدقيق

ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه ثم يحمر في زيت غذير

الطبق السادس



صينيه السمك بالصلصة

انواع الاسماك وطريقه عملها 16887433022093014629

-سمك منظف ومقطع
أجزاء(أستخدمت
القاروص)

-عصير طماطم
-بصله متوسطه
-ملح
وفلفل وكمون

-عصير ليمونه
-بقدونس مفروم

..الطريقه:

-تقطع البصله ناعم وتحمر في
زيت خفيف

-يضاف عصير الطماطم والملح والتوابل وتترك
لتغلي

-يضاف
السمك وعصير الليمون ويترك لينضج

-يرش البقدونس ثم يدخل الفرن
للتحميروصحتين وعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
D.YouSSef
Admin
Admin
D.YouSSef


عدد المساهمات : 207
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 14/01/2011
العمر : 28

انواع الاسماك وطريقه عملها Empty
مُساهمةموضوع: رد: انواع الاسماك وطريقه عملها   انواع الاسماك وطريقه عملها Emptyالأربعاء أبريل 27, 2011 3:43 pm

ايه الاكلات الجميلة دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ebtkary.yoo7.com
 
انواع الاسماك وطريقه عملها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» جميع انواع السلطات وطريقه عملها
» موسوعه مليئه بجميع انواع الاكلات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابتكارى :: عالم حواء :: قسم المطبخ-
انتقل الى: